ANGST

 

Iedereen heeft wel angstige momenten meegemaakt. Angst ontstaat meestal als waarschuwing, maar kan door omstandigheden chronisch worden en een negatief karakter krijgen. Dan kan verlies van levensenergie en levensvreugde ontstaan. Zo wordt angst disfunctioneel en schadelijk. Als angst in je leven, om allerlei redenen, te vaak aanwezig is kan je je heel onveilig blijven voelen, nu, of op een ander moment en tijdens allerlei situaties. Angst kan tijdenlang afwezig zijn, opeens weer tevoorschijn komen en kan zich dan manifesteren bijvoorbeeld als onbehagen, bezorgdheid, benauwdheid, vermoeidheid, spanning, doodsangst, flauwvallen, nervositeit, fobieën, angst voor verlies, angst om te mislukken, angst om gekwetst te worden, angst om aan iets nieuws te beginnen, angst voor je omgeving, angst om te vliegen, angst om… Angst heeft vele gezichten!

 

GOED NIEUWS

Het goede nieuws is dat je je van angst kunt bevrijden. Je weet niet altijd wat, maar angst heeft je iets te zeggen. Als jij er klaar voor bent, dan faciliteer ik jou in een veilige ruimte om met compassie je angsten te integreren en ze uiteindelijk achter je te kunnen laten.
Zo brengen we rust in je emoties en je denken.


EN ALS BEVINDING:

Je gaat de ‘uitknop’ vinden van ondermijnende gedachten. Je ervaart minder spanning, je angst neemt af, je hebt minder stress, gaat weer durven, nieuwe ervaringen opdoen, meer en meer aanwezig in je lichaam zijn en bewuster, gelukkiger en blijer leven. Angst herbergt een enorme bron van energie die weer terug kan keren.
Je ervaart een toestand van heel zijn, van vrede, één zijn met je diepste zelf.


EEN BASIS OEFENING OM TE STARTEN

Adem rustig in en uit, alleen door de neus. Leg één hand op je navel als koestering voor jezelf en voel je lichaam aanwezig, liggend of zittend en voel maar wat je voelt. Blijf ademen tot je merkt dat je begint te ontspannen en dat je contact maakt met je basis, je Ziel. Vraag haar je te helpen om aanwezig te zijn in lichaam. Vraag haar van je te houden en voel maar wat dat doet. Blijf voelen, blijf ademen zonder jezelf uitleg te geven over wat je voelt.

Zo houd je je mind uit je voelen. Zak maar wat dieper in je lichaam op een uitademing. Voel je lichaam. En kies er dan voor om te zakken in het diepste fysiek van jezelf. En blijf daar maar. Blijf maar rustig ademen en maak jezelf in al je aanwezigheid kenbaar aan de angst. Je hoeft verder niets te doen dan aanwezig zijn. Jij en je Ziel. Adem door en voel.

De aanwezigheid van jou met jouw Ziel, doet angst krimpen en uiteindelijk verdwijnen.
Je gaat voorbij aan een verwarrende, angstige gedachten wereld.
Je ontdekt jezelf op een nieuwe manier, die je veel goeds zal brengen.

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Foto's Michael Inden